Automatski mjenjači

Ispiranje i servis

 

Servis mjenjača spada u redovno održavanja automatskog mjenjača. U to spada zamijena ulja i filtera automatskog mjenjača. Preporučljivo je uraditi i ispiranje mjenjača posebnom hemijom i opremom. Ukoliko želite potpun i kvalitetno urađen servis Vašeg mjenjača posijetite nas.
Servis automatskog menjača spada u redovno održavanje i ukoliko se ne radi redovno i pravilno može biti uzrok velikih problema. Neadekvatna zamijena ulja je opasna isto koliko i ne mjenjanje ulja. Ispuštanjem ulja iz menjača na čep se ispusti samo 50% ulja, sto znači da zamijena nije kompletna. Takođe, provjera nivoa ulja bez dijagnostičke opreme nije moguća jer je vrlo bitno pratiti temperaturu ulja prilikom provjere. Naš servis raspolaže opremom kojom možemo da zamijenimo svo ulje u mijenjaču i isperemo mijenjač. Jedino takva zamijena ulja i filtera predstavlja pravi servis automatskog mjenjača.

Remont

 

Remont mjenjača podrazumijeva potpuno rastaviti i temeljno očistiti cijeli mjenjač, dijagnostikovati kvar, zamijeniti neispravne dijelove i ponovo sklopiti cijeli mijenjač. Tada obavezno provijeravamo hidrodinamičku spojnicu i hidroblok. Pored novih dijelova koje smo stavili umjesto neispravnih, stavljamo i nov set dihtunga i gumica, novo ulje i nov filter. Garancija na ovakve popravke se odnosi na cijeli mijenjac i iznosi godinu dana bez ograničenja na kilometražu.